Ervaringen


De Tulp is een dagbeleving waar we elke dag met elkaar veel ervaren: van leuke uitjes en schilderen tot bewegingsspellen en samen koffie drinken. 


Op deze pagina delen we ervaringen van de ouderen van De Tulp en familieleden. 


Ben of ken jij iemand die eens wilt kennismaken met een dag op De Tulp? Neem dan gerust contact op! 

Als je op zoek bent naar een fijne plek voor iemand waar je veel van houdt en je vindt “De Tulp” dan voelt dat alsof je de loterij hebt gewonnen. Voor mijn vader was het vanaf dag 1 feest! De liefde, warmte en professionaliteit van Frank en Marja zijn onbeschrijfelijk.


Twee gepassioneerde mensen die een sfeer en huiselijkheid weten te creëren die aanvoelt als een warme deken.
Samen met de nodige vrijwilligers en stagiaires bezorgen ze een kleine groep mensen die een respectabele leeftijd hebben bereikt met daarbij behorende ongemakken, elke keer weer een top dag!  Alle activiteiten die zij organiseren vindt mijn vader in elk geval geweldig.


Op pad met de riksja-fietsen, een excursie bij een kweker, een spel in het Gouwebos, een potje tennis op de tennisvereniging om de hoek, een boksclinic, muziek op het plein. Alles kan, niks moet  en niks is te gek. Bij slecht weer wordt er van alles binnen georganiseerd: beweeg ganzebord, sjoeltoernooi, woord/geheugenspellen, en gewoon lekker kletsen en koffie drinken met wat lekkers erbij.


Elke ochtend wordt afgesloten met een heerlijke warme lunch, waar uitgebreid gelachen, gekletst en gegeten wordt.

Wie wil dat nou niet? En ik krijg steeds de leukste foto’s toegestuurd na een Tulp-dag! Fijn dat familie zo op de hoogte wordt gehouden, ook voor hen is er altijd tijd voor een gesprekje en een kop koffie.''


— Een blije dochter 

''Onze moeder, Nel Oosterom is na het overlijden van haar man in een leegte gekomen. Zij was gewend om te zorgen voor hem en de laatste jaren waren juist erg intensief. De leegte en eenzaamheid veroorzaakte vragen rondom zingeving. Ondanks de contacten met haar kinderen had ze overdag weinig sociale contacten. Via een kennis en een artikel in het ‘Hart van Holland’, zijn we in contact gekomen met ‘de Tulp’.


De eerste stap daarnaartoe vond ma in eerste instantie moeilijk, zij zag zich niet zitten in een riksja. Maar door het positieve contact met Frank en Marja en hun liefdevolle benadering was ze snel gewend. Met veel plezier rijdt ze in de riksja en komt ze op plekken waar ze nooit eerder is geweest. Onlangs heeft ze gestaan op de tennisbaan, wie had dit ooit gedacht? Het buiten zijn bij de diverse activiteiten doet haar erg goed. Vaak zit ze alleen thuis en komt ze weinig buiten.


De creatieve ideeën van Frank en Marja zijn bijzonder, van picknicken, bloemschikken tot boks-les.
Zij weten op een fijngevoelige manier elke bezoeker in hun kracht te zetten waardoor onze moeder zelfverzekerder is geworden. 

Na een dagje bij ‘de Tulp’, heeft ma weer verhalen te vertellen en de foto’s worden gedeeld aan haar kinderen. Wij als kinderen zien dat ze plezier heeft en geniet van de gezelligheid met elkaar bij ‘de Tulp’. Twee keer per week is het haar uitje en ziet hier altijd naar uit. Na een afwisselend en uitdagende ochtend wordt de dag afgesloten met een warme maaltijd.''


— Een tevreden dochter 

Kennismaken?


Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact

met u op.