Ervaringen


De Tulp is een dagbeleving in Waddinxveen waar we elke dag met elkaar veel ervaren: van leuke uitjes en schilderen tot bewegen en samen koffie drinken. 


Op deze pagina delen we ervaringen van de ouderen van De Tulp, hun familieleden en onze vrijwilligers. 


Bent of kent u iemand die eens wil kennismaken met een dag op De Tulp?


Neem dan gerust contact op!

Een blije dochter

Als je op zoek bent naar een fijne plek voor iemand waar je veel van houdt en je vindt “De Tulp” dan voelt dat alsof je de loterij hebt gewonnen.Voor mijn vader was het vanaf dag 1 feest! De liefde, warmte en professionaliteit van Frank en Marja zijn onbeschrijfelijk.


Twee gepassioneerde mensen die een sfeer en huiselijkheid weten te creëren die aanvoelt als een warme deken.


Samen met de nodige vrijwilligers en stagiaires bezorgen ze een kleine groep mensen die een respectabele leeftijd hebben bereikt met daarbij behorende ongemakken, elke keer weer een top dag!

Alle activiteiten die zij organiseren vindt mijn vader in elk geval geweldig.


Op pad met de riksja-fietsen, een excursie bij een kweker, een spel in het Gouwebos, een potje tennis op de tennisvereniging om de hoek, een boksclinic, muziek op het plein. Alles kan, niks moet en niks is te gek.


Bij slecht weer wordt er van alles binnen georganiseerd: beweeg ganzebord, sjoeltoernooi, woord/geheugenspellen, en gewoon lekker kletsen en koffie drinken met wat lekkers erbij.

Elke ochtend wordt afgesloten met een heerlijke warme lunch, waar uitgebreid gelachen, gekletst en gegeten wordt.

Wie wil dat nou niet?En ik krijg steeds de leukste foto’s toegestuurd na een Tulp-dag! Fijn dat familie zo op de hoogte wordt gehouden, ook voor hen is er altijd tijd voor een gesprekje en een kop koffie.''

Vrijwilliger Marieke aan het woord 

''Elke vrijdag ga ik bij De Tulp aan de slag.

Om 10 uur komen de gasten, dus even daarvoor ben ik er om koffie te zetten en eventueel taart te snijden. Frank en Marja zijn er al.


De gasten arriveren, dus gauw naar buiten om ze welkom te heten.

Eerst koffie, gezellig met elkaar onder de partytent. Mooi weer, goed gezelschap... wat heb je nog meer nodig?

Na de koffie rijden we de riksja's naar buiten en helpen we de gasten erin. 'Zit je goed, wil je een dekentje, moet je rits echt dicht?'


'Waar gaan we naartoe?' vragen ze dan. Een standaard antwoord van mij is 'Naar de Utrechtse Heuvelrug'. Er is altijd wel weer iemand die erom kan lachen. En anders ikzelf wel.


Fijn om even te fietsen. De zon en buitenlucht doen de gasten en mij goed. In colonne fietsen we richting Moerkapelle. De gasten vertellen wat ze zien onderweg en hoe het er vroeger uitzag. Zo leuk om te horen...

Bij Jojamole mogen we naar binnen fietsen. We kijken verbaasd om ons heen. Dit is veel meer dan een kersenkwekerij!


We horen kippen en in een ren zien we een dwergeekhoorn die van de ene naar de andere kant van zijn verblijf rent. Wanneer we dichtbij gaan, blijkt dat het er zelfs drie zijn. Nadat we nog een rondje gelopen hebben, drinken we wat water en dan is het weer tijd om terug te gaan fietsen.


Op de terugweg zit er een andere gast bij mij in de riksja. De twee die ik nu heb zitten, praten graag over vroeger. Ik luister een beetje mee tijdens het fietsen. Ik vind het zo knus!


Terug bij De Tulp rijden we naar binnen en helpen we de gasten uit de Riksja's. Wie naar het toilet wil kan dat nu doen en daarna kunnen ze aan tafel gaan zitten. Die hebben we deze keer van tevoren al gedekt voor de lunch.


Marja en ik gaan de keuken in om het eten op te warmen. Marja schuift twee schalen met eten de oven in en ik roer in de pan met soep terwijl die opwarmt. Ondertussen zijn we bezig om het nagerechtje klaar te zetten.Na het opdienen wordt het stil aan tafel. Iedereen zit lekker te eten.

Het is ondertussen al half twee en de chauffeurs druppelen binnen. We zijn weer gevuld en de Tulpdag zit er bijna op. We gaan met elkaar naar buiten en installeren de gasten in de auto's. De ene gast geeft een knuffel en de andere een hand als afscheid. Allemaal met een glimlach. 'Fijn weekend en tot volgende week!'


Nu even een rustig kopje koffie met z'n drieën en dan nog afruimen en de vaat doen.

Dan zit de Tulpdag er echt op en ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Die Tulpbeleving is een prima besteding van mijn dag😉. Het was weer een feestje!''

Een tevreden dochter

''Onze moeder, Nel Oosterom is na het overlijden van haar man in een leegte gekomen. Zij was gewend om te zorgen voor hem en de laatste jaren waren juist erg intensief. De leegte en eenzaamheid veroorzaakte vragen rondom zingeving. Ondanks de contacten met haar kinderen had ze overdag weinig sociale contacten. Via een kennis en een artikel in het ‘Hart van Holland’, zijn we in contact gekomen met ‘de Tulp’.


De eerste stap daarnaartoe vond ma in eerste instantie moeilijk, zij zag zich niet zitten in een riksja. Maar door het positieve contact met Frank en Marja en hun liefdevolle benadering was ze snel gewend. Met veel plezier rijdt ze in de riksja en komt ze op plekken waar ze nooit eerder is geweest. Onlangs heeft ze gestaan op de tennisbaan, wie had dit ooit gedacht? Het buiten zijn bij de diverse activiteiten doet haar erg goed. Vaak zit ze alleen thuis en komt ze weinig buiten.


De creatieve ideeën van Frank en Marja zijn bijzonder, van picknicken, bloemschikken tot boks-les.
Zij weten op een fijngevoelige manier elke bezoeker in hun kracht te zetten waardoor onze moeder zelfverzekerder is geworden. 

Na een dagje bij ‘de Tulp’, heeft ma weer verhalen te vertellen en de foto’s worden gedeeld aan haar kinderen. Wij als kinderen zien dat ze plezier heeft en geniet van de gezelligheid met elkaar bij ‘de Tulp’. Twee keer per week is het haar uitje en ziet hier altijd naar uit. Na een afwisselend en uitdagende ochtend wordt de dag afgesloten met een warme maaltijd.''

Kennismaken?


Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact

met u op.